onsdag den 11. marts 2015

Chokoladetærte med karamelliserede peanuts

Denne tærte er ikke særlig smuk, men den smager intenst af chokolade og peanuts.
Et lille stykke er nok, men den smager af lidt mere..

Jeg elsker at være til madklub, om det så er hos mig selv eller en af de andre. Det er bare hyggeligt. Sidst var det min tur til at have besøg og så er det med at benytte anledningen til at lave noget godt mad. Ugen forinden dukkede min kære onkel op med et par friskfangede laksesider til fryseren, så sådan en fik vi bagt i oven med nødde-topping, små stegte kartofler med urtedressing og en rødbedesalat. Sundt, rustikt og godt :)
Desserten skulle helst laves dagen før, så valget faldt på denne tærte med salte peanuts og chokolade. Opskriften ser måske omstændig ud, men den tager ikke lang tid at lave.
Tærten er næsten konfekt-agtig, så vi spiste kun et lille stykke hver. Det var mine kollegaer glade for dagen efter:)
Opskriften er fra AltForDamerne.

Chokoladetærte med peanuts
Bund:
100 g. salte peanuts
100 g. digestive
50 g. smør

Karamelliserede peanuts:
100 g. salte peanuts
100 g. sukker

Chokoladeganache:
200 g. mørk chokolade
200 ml. piskefløde
40 g. glukosesirup

Kom kiks og peanuts i en foodprocessor og blend til "mel".
Smelt smørret og bland det godt med nødde- og kiksekrummerne.
Pres blandingen ud i en lille tærteform. Tryk den godt sammen og pænt op af siderne.
Stil den på køl mens fyldet laves.
Smelt sukkeret i en lille gryde, så det bliver til karamel. Pas på, det bliver meget varmt! Rør peanuts i og hæld blandingen over på et stykke bagepapir til afkøling.
Når det er kølet af hakkes karamelmassen- den ene halvdel lidt fint, den anden halvdel lidt grovere.
Fordel den finthakkede halvdel over tærtebunden.
Hak chokoladen groft og kom den i en skål.
Kom glukosesirup og fløde i en lille gryde og kog det op under omrøring.
Hæld blandingen over chokoladen og pisk godt til du får en bland og glat chokoladecreme.
Fordel chokoladecremen over tærtebunden og dæk med husholdningsfilm. Lad den stå på køl et par timer eller natten over.
Ved serveringen drysses tærten med resten af de karamelliserede peanuts.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Tænk jeg synes den er rigtig fin! Men jeg kan jo også godt lide at kager ikke er alt for pusse-nussede.
Og den lyder bare LÆKKER!