tirsdag den 18. november 2014

Stenalderbrød uden æg


Stenalderbrødet smager virkeligt skønt, især med tykke skiver ost eller en god spegepølse.

Jeg er ret vild med stenalderbrødet, men det er en dyr omgang med alle de kerner, nødder og æg, især når jeg helst bager det økologisk. Endnu engang har Maria fra Vanløse Blues inspireret mig i køkkenet, så jeg måtte bage hendes version uden æg. Det bliver en smule mere fugtigt end den traditionelle version, men stadig fast og nemt at skære. Næste gang prøver jeg at give det 10 min. længere i ovnen for at se om det kan gøre det lidt mindre fugtigt, for sådan fortrækker jeg det..

Stenalderbrød uden æg
Fordej:
30 g. Fiber Husk
3 dl. vand

Kerneblanding:
500 g. nødder, frø og kerner
1 tsk. groft salt
1 dl. vand

Start med at røre FiberHusk og vand sammen. Lad det stå i 10 min. Det bliver til en tyk masse, som minder om tapetklister.
Bland fordejen sammen med nødder, kerner, frø, salt og vand. Det skal røres rigtigt godt sammen. Jeg tog en gummihandske på, for det var nemmest.
Kom dejen i en lille brødform med bagepapir.
Bag det i 1 time ved 160 grader.
Lad det køle af på en rist inden du skærer det i tynde skiver.
Skær det i skiver og frys de skiver, som du ikke spiser med det samme. Brødet kan holde nogle dage i køleskabet.

Ingen kommentarer: