tirsdag den 5. august 2014

Jordbærsalat med bacon og feta

Denne salat kan spises af både piger og drenge, for her mødes de søde sommerjordbær sammen med mændenes foretrukne "krydderi" bacon:)
Nu er jordbærsæsonen godt nok ved at være slut, men her kommer lige endnu en jordbær-opskrift her på falderebet. Så må den gemmes til næste år.
Søde jordbær sammen med salt bacon smager virkeligt skønt i en salat, så vi har spist den mange gange henover sommeren. Her er den med spinat og pinjekerner, andre gange har det været alm. salat og græskarkerner. Det er bare at gøre som man nu synes.

Jordbærsalat med bacon og feta (2 pers.)
2 håndfulde spinat
100 g. bacon i tern
½ bakke jordbær
50 . feta
30 g. pinjekerner
2 spsk. hampefrøolie
2 spsk. citron- eller limesaft
friskkværnet peber

Skyl salaten og lad den dryppe godt af.
Steg baconen sprød på en tør og varm pande. Lad det ligge på fedtsugende papir et øjeblik.
Skyl jordbærrene og skær dem i skiver.
Rist pinjekernerne på en tør og varm pande til de får lidt farve.
Anret salaten på et fad. Fordel jordbærrene over.
Dryp med olie og citronsaft. Drys en smule peber over.
Drys bacon, smuldret feta og  pinjekerner over. Server med det samme.

2 kommentarer:

Leinoh sagde ...

Sikke en sød sommeropskrift. Det lyder endnu bedre end vandmelonsalat, som ellers er en favorit herhjemme! Den skal helt bestemt afprøves :-)

MissMuffin sagde ...

Leinoh, vandmelonsalaten er også bare rigtigt god :)