mandag den 28. april 2014

Små kokosmakroner med marcipan


Bitte små hapsere med kokos, marcipan og chokolade. Ikke til at modstå:)

Det er ikke fordi at jeg er særligt vild med kokos, men engang imellem får jeg alligevel vildt meget lyst til kokosmakroner. Jeg har prøvet flere opskrifter uden at finde den perfekte, men de her er virkeligt tæt på og smager sødt og godt med den helt rigtige seje og bløde struktur.
Ja, og så er de tilmed meget nemme at lave. Jeg havde lidt chokolade i overskud da jeg havde overtrukket kagerne, så det blev til en lille aftens-snack med chokoladeovertrukne jordbær. Uhm..
De her kokosmakroner er meget små, bare lige en mundfuld, men sådan kan jeg også godt lide dem:)

Små kokosmakroner med marcipan (12 stk.)
100 g. kokosmel
80 g. rørsukker
50 g. fintrevet marcipan
1 æg
1 æggeblomme
mørk chokolade til overtræk

Bland kokosmel, rørsukker, marcipan med ægget.
Tilsæt lidt sammenpisket æggeblomme til konsistensen er fin og fast.
Form dejen til 12 små toppe og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem ved 175 grader i 8-10 min. De vil føles lidt bløde.
Lad dem køle helt af på en bagerist.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp bunden af hver makron i chokolade. Lad dem tørre helt på en stykke bagepapir. Opbevar dem køligt i en kagedåse.

Ingen kommentarer: