mandag den 17. februar 2014

Kernebrud


Selvom 5:2 og inspiration fra LCHF fylder lidt herhjemme, så er der bare ikke noget som en RIGTIG, nybagt bolle, bagt på smør, hvede og kærlighed. Sådan en trængte jeg til i sidste uge, men lidt knas skulle der også til, så der kom et godt skud kerner i.
Når jeg bager er jeg lidt et vane-menneske. Enten bager jeg langtidshævet brød på vand eller så er det de hurtige med kærnemælk og smør. Det virker:)

Kernebrud (8-10 stk.)
25 g. gær
3 dl. kærnemælk
1 æg
1 spsk. honning
½ spsk. groft salt
1 dl. hørfrø
1 dl. solsikkekerner
½ dl. sesamfrø
50 g. smeltet smør
Hvedemel

Rør gæren ud i kærnemælken.
Tilsæt honning, salt, æg,  kerner og frø. Rør det godt sammen.
Tilsæt lidt hvedemel og smørret. Kom hvedemel i lidt af gangen til dejen er fast og let klistret.
Lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
Hæld dejen ud på en meldrysset bord og ælt den hurtigt igennem. Del dejen i 8-10 stk.
Sæt bollerne tæt sammen på en bageplade med bagepapir.
Lad dem efterhæve lunt og tildækket i 30 min. Pensel dem med lidt vand.
Bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 min. De skal lyde hule når du banker på bunden.
Lad dem afkøle på en bagerist.

Ingen kommentarer: