lørdag den 16. november 2013

Maltboller med chokolade


Det her, det er en god bolle.
Måske ikke en særligt sund bolle, men der er virkeligt skruet op for smagen og saftigheden. Den brændte smag af maltmel harmonere super godt med den kraftige, søde kakao og det her er en rigtig "hygge-bolle". Ikke så god til pålæg, men super lækker med tandsmør, pålægschokolade eller Nutella. Ikke sidste gang de bliver bagt herhjemme.
Jeg brugte det lækre kakaopulver, som jeg fik tilsendt. Da det er lidt svært at finde ud af hvad der er i poserne uden en nærlæsning, så fik jeg fat i kakaoen, selvom planen var at teste chokoladepulveret. Den gode kraftige kakao gav dog også det ønskede resultat, så find en god kakao frem inden du kaster dig over disse lækre boller:)

Maltboller med chokolade (10 stk.)
25 g. gær
5 dl. lunken vand
1 spsk. maltmel
1 spsk. maltsirup
1 tsk. salt
1 dl. god kakaopulver
Hvedemel

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt maltmel, maltsirup, chokoladepulver og salt. Rør det godt sammen.
Tilsæt mel lidt af gangen til dejen er fast, glat og smidig. Ælt den rigtig godt.
Lad den hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 time.
Del dejen i ca. 10 stykker og form til boller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve lunt og tildækket mens ovnen varmes op til 210 grader.
Bag bollerne i 12-15 min ved 210 grader til de lyder hule og sprøde når du banker på dem.
Lad dem køle af på en bagerist.

Ingen kommentarer: