lørdag den 15. juni 2013

Aspargestærte med serranoskinke


Asparges med serranoskinke er en af mine sommer-favoritter. Både på grillen, i salater og her i en lækker tærte med butterdejsbund. Jeg elsker også butterdej selvom det er en syndig spise:)
Denne tærte er nem at lave og smager skønt med en sprød salat til. Jeg havde en veninde forbi til frokost, hvor vi fik en salat til og bagefter serverede jeg biscotti, lidt snoller, melon, ferskner og jordbær fra Føltved. Uhm..
Jeg brugte et aflangt tærtefad med løs bund, så jeg fik også lidt butterdej i overskud. Den kan sagtens laves i en rund form, men så skal der måske både bruges al butterdejen, flere asparges i og mere æggemasse. Sørg for at bruge en ost med masser af smag..

Aspargestærte med serranoskinke (2 pers.)
1 rulle butterdej
7-8 asparges
7-8 stykker serranoskinke
½ dl. revet ost

Æggemasse:
2 æg
½ dl. creme fraiche
½ dl. revet ost
salt, peber

Fordel butterdejen i din tærteform og skær evt. overskydende dej fra.
Skyl og tør aspargesene og bræk den nederste del af. Rul et stykke skinke omkring hver asparges og fordel dem i fadet.
Pisk æg, creme fraiche og ost sammen. Krydder med en smule salt og rigeligt med peber.
Hæld æggemassen over tærten og drys med ost.
Bages ved 210 grader i 25-30 min. til æggemassen er fast og bunden sprød.
Serveres med det samme.

Ingen kommentarer: