torsdag den 2. maj 2013

Salat med blomkål, tomater og krydderurter

Nu prøver vi jo det her LCHF og der skal der også spises en masse grøntsager til, så det er jo oplagt at komme i gang med at lave nogle ordenlige salater igen.
Denne opskrift er fra The Food Club, men jeg erstattede lime med citronsaft, da jeg ikke havde flere lime. Pinjekerner havde jeg ikke flere af, så jeg brugte lidt saltede græskarkerner.
Krydderurterne blev persille, dild, basilikum og mynte. Det bliver godt, når den til sommer kan laves med krydderurter fra haven!
Normalt er jeg ikke vild med rå blomkål, men engang imellem skal man også prøve at udvide horisonterne lidt. Når det er så fintrevet som her og med masser af syre og krydderurter, så smager det jo helt godt! Helt sikkert en ny favorit herhjemme:)
Vi fik den sammen en omgang LCHF-kylling; Kylling i tomatsauce med mascarpone.

Salat med blomkål, tomater og krydderurter (2 pers.)
1/2 blomkål
10 cherrytomater
2 store håndfulde friske krydderurter
2 spsk. saltede græskarkerner
 3 spsk. god olivenolie
saft fra en ½ lille citron
salt og peber


Riv blomkålen på et groft rivejern.
Halver cherrytomaterne og hak krydderurterne.
Arranger blomkål, krydderurter og tomater på et fad.
Dryp med olie og citronsaft. Kværn lidt salt og peber over og drys med græskarkernerne.
Serveres med det samme.

Ingen kommentarer: