onsdag den 1. maj 2013

Italiensk pastasauce med kylling og grøntsager


Foodgawker er en evig kilde til lækre retter og den anden dag faldt jeg over en opskrift med masser af grøntsager, kylling og italienske krydderier. Den blev ikke fulgt, men gav anledning til at tømme køleskabet til en lækker pastasauce, så det gjorde jeg og det smagte skønt! Faktisk både med og uden pasta, for dagen efter spiste jeg bare resterne uden pasta, for jeg gad ikke lave noget.
Cherrytomater på dåse er gode til sucer, også kødsauce. Jeg køber dem i Kvickly. De er lidt dyrere end de almindelige hakkede, men de smager af mere og mere friske. Hvis du ikke har cherrytomaterne, så bare bruge en dåse almindelige.

Italiensk pastasauce med kylling (3-4 pers.)
250 g. kyllingeinderfilet
1 løg, i tynde ringe
2 fed hvidløg, presset
1 rød peberfrugt, i tern
1 gulerod, i tern
½ squash, i tern
1/4 broccoli, i små buketter
100 g. champignon, i skiver
1 dåse cherrytomater
1-1½ spsk. oregano
1 dl. fløde
½ dl. friskrevet parmesanost
skal af ½ øko-citron
olivenolie, salt, peber

Start med at stege løg og hvidløg til de er bliver lidt bløde.
Kom kyllingen ved og krydder med salt og peber. Steg til kyllingen næsten er gennemstegt.
Kom alle grøntsagerne ved og svits et øjeblik.
Hæld cherrytomater og fløde ved. Lad simre et par minutter til det hele er varmet igennem, men grøntsagerne stadig har lidt bid.
Smag til med paremsanost, citronskal, oregano, salt og peber.
Server med pasta og frisk basilikum.

Ingen kommentarer: