torsdag den 15. november 2012

Rødbedesalat med valnødder og brøndkarse

Jeg er blevet ret så glad for rødbeder på det seneste og det er heldigvis ikke en dårlig ting.
Denne salat er også bare rigtig lækker, mættende og sund. Den blev serveret sammen med Pastinaktærten, granatæblesalsaen og blommefocaccia'en, da blogger-pigerne var her. Så er vi vidst også færdige med den middag:)

Rødbedesalat med valnødder og brøndkarse (4-6 pers.)
4-5 store rødbeder
75 g. valnødder
2 potter brøndkarse
4 spsk. olivenolie
2 spsk. Urtekram Rodfrugtkrydderi

Dressing:
2 spsk. olivenolie
1 spsk. granatæblebalsamico
½ tsk. dijonsennep
1 tsk. citronsaft
1 lille fed hvidløg, presset
salt, peber

Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Vend dem i olivenolie og rodfrugtkrydderi.
Bag dem i 35-40 min. ved 200 grader, så de stadig er en smule sprøde indeni.
Lad dem køle lidt af.
Rist valnødderne på en varm og tør pande til de får lidt farve.
Lad dem køle lidt af og hak dem groft.
Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber.
Vend rødbeder og brøndkarse med dressingen og drys med valnødder.
Serveres straks.

Ingen kommentarer: