torsdag den 18. oktober 2012

Salat med blommer, parmaskinke og blommer

Salater er en af mine livretter og denne her står til at blive en ny efterårs-favorit.
Nicole kom på besøg tirsdag og der manglede lidt grønt til aftenens menu, så jeg biksede den her sammen ud fra hvad der var på lager.
For en lidt mere fyldig salat ville det være lækkert med lidt fetaost og friske hindbær.
Røget paprika er virkeligt et lækkert krydderi, så det er bare med at få det på lager, for det kan bruges i mange forskellige sammenhænge.

Salat med blommer, parmaskinke og blommer (2 pers.)
1½ blomme
2 håndfulde blandede salater
4 skiver parmaskinke
½ dl. mandler
2-3 spsk. ahornsirup
½ tsk. røget paprika

Dressing:
1 spsk. olivenolie
½ spsk. granatæblebalsamico
salt, peber

Start med at bag parmaskinken i ovnen til den er sprød.
Varm ahornsiruppen op på en lille pande. Vend nødderne heri. Rist nødderne godt et par minutter.
Tilsæt paprika og lad nødderne køle lidt af på en skærebræt inden de hakkes groft.
Anret salaten på et fad.
Bland dressingen og vend den sammen med salaten.
Fordel blommer i skiver, smuldret parmaskinke og de hakkede nødder over. Server med det samme.

Ingen kommentarer: