søndag den 7. oktober 2012

Naanbrød



 Til den krydrede grøntsagssuppe serverede jeg lune og nybagte naanbrød efter Claus Meyers opskrift- "Meyers Bageri" er altså en skøn bog:)
Naanbrød skal jo være bløde, men mine blev sprøde, så jeg fik nok lige givet dem 1 minuts tid for meget. De smagte nu skønt alligevel.
Har du ikke nigellafrø kan du fx. bruge sesamfrø. Nigellafrø- eller jomfru i det grønne - fåes i de fleste større supermarkeder og har en ret speciel og dejlig smag, som hører sig naanbrød til.

Naanbrød (5 stk.)
30 g. gær
2 1/2 dl. lunken vand
1 dl. yoghurt naturel
1 æg
1 dl. smeltet smør (ca. 50 g.)
10 g. havsalt
10 g. sukker
ca. 600 g. hvedemel
Nigellafrø til drys
olivenolie

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt yoghurt, æg, smør, salt og sukker.
Tilsæt melet lidt af gangen og ælt dejen godt til den er glat og smidig.
Lad den hæve lunt og tildækket i 1-2 timer til den er dobbelt så stor.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 5 stykker.
Form herefter hvert stykke til flade, dråbeformede brød. De skal være lidt tykkere i kanten end de er i midten.
Pensel dem med lidt olivenolie og drys med nigellafrø.
Varm ovnen op til 250 g. med en bagesten i. 
Løft forsigtigt naanbrødene over på bagestenen og bag dem så i 8-10 min. 
De skal være bløde- ikke sprøde!
Afkøl dem lidt på en bagerist inden de serveres som tilbehør til curry's eller supper.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Kan man bruge cremefraiche i stedet for yoghurt naturel?