lørdag den 27. oktober 2012

Bulgurboller med ost


Nu har det jo vist sig, at jeg ikke er så stor fan af bulgur. Så hellere perlespelt o.lign. Derfor stod der også en rest bulgur i skammekrogen i mit skab, som passende kunne bruges til Kristines bulgurboller. Så blev det sidste bulgur udryddet og samtidig er der boller til madpakken.
Bollerne blev rigtigt gode med masser af bid og smag fra osten :) Kristian var også begejstret og mente, at det var nogle af de bedste boller han har haft med på madpakken..

Jeg brugte kærnemælk i stedet for almindelig mælk og så undlod jeg oregano.
De blev heller ikke penslet med olivenolie, men det var nok mest fordi at jeg først opdagede det, da da jeg skulle skrive indlægget, haha..
De er rigtig nemme at lave og smager skønt fyldt med grønt og pålæg på madpakken. Min favorit er et tyndt lag philidelphia, babyspinat, kyllingepålæg, avocado en en lille smule soltørrede tomater i olie. Mums:)
Jeg fik 8 store boller ud af portionen.

Bulgurboller med ost (8 stk.)
25 g. gær
2 dl. lunken vand
3 dl. kærnemælk
3 dl. bulgur
1 spsk. groft salt
200 g. revet ost (gem lidt til pynt)
ca. 450 g. hvedemel

Rør gæren ud i vandet.
Tilsæt kærnemælk, bulgur og salt.
Ælt ca. 2/3 af melet i og tilsæt så osten. Tilsæt resten af melet lidt af gangen til dejen er fast, men ret klistret. Dejen må ikke blive for tør, da bulguren suger en del væske.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1½ time.
Ælt dejen igennem og form til 8 store, flade boller.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve ca. 20 min.
Pensel evt. med lidt olivenolie og drys med resten af osten.
Bag dem i 15-20 min. ved 200 grader.
Lad dem køle helt af på en bagerist.

Ingen kommentarer: