onsdag den 12. september 2012

Brydebrød med ølandshvede

Ligesom Kristine kunne jeg ikke stå for teknikken bag det fine Epi-brød fra "Den Store Bagedyst".
Det blev ikke helt så perfekt som programmets udgave, men til det var første gang er jeg ganske tilfreds- og så er det altså super fint lige at kunne trække en bolle fri. Til en buffet kunne det være flot at lave det som en stor krans, måske tilst lidt krydderurter.
Vi fik brødet til en omgang kartoffelsuppe og min gæst var også meget tilfreds med brødet.
Da jeg var løbet tør for fuldkornshvede valgte jeg at brugte min ynglings-mel over dem alle; Ølandshveden:)

Brydebrød med ølandshvede (6-7 stykker)
Fordej:
250 g. vand
15 g. gær
15 g. sukker
2 spsk. hvedemel

Dej:
3/4 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
200 g. ølandshvede
Ca. 210 g. Vinjett Fuldkornshvede
1 æg til pensling

Først laves fordejen; bland alle ingredienserne godt og lad dem stå lunt i en times tid. Det skal skumme og boble let i overfladen.
Derefter blandes fordejen med salt, olivenolie, ølandshvede og det meste af fuldkornshveden.
Rør dejen på maskine til den er fast og elastisk.
Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1½ time.
Ælt dejen igennem og form det til et lang, fladt brød og læg det på en bageplade.
Med en saks klippes der 6-7 stykker ned i dejen i en 45 grader vinkel, så der dannes 6-7 trekanter. Træk hver trekant ud til siden, så den flotte form dannes.
Pisk ægget sammen og pensel brødet med det.
Bag det ved 200 grader i ca. 25 min.
Lad det køle helt af på en bagerist- server det gerne lunt:)

Ingen kommentarer: