søndag den 15. august 2010

Verdens bedste chokoladekage...

Alle jeg har bagt denne kage til har været helt vilde med den!
Den består af en kraftig chokoladekage uden mel, et lag choko-skum og en ordenlig portion jordbær, vendt i lidt rørsukker og hyldeblomstsaft.
Den er nem at lave, man har som regel ingredienserne i skabet og den bliver bedst hvis den hviler natten over i køleskabet.


Verdens bedste chokoladekage
125 g smør
200 g god chokolade(dog max.65%)
8 store æg
200 g rørsukker
Smelt smør og chokolade over langsom varme- pas på det ikke brænder på!
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk æggeblommerne med rørsukker, til en lys og luftig creme..
Pisk chokolade/smørblandingen i, når den ikke længere er så varm.
Pisk æggehviderne stive, til de står i bløde toppe.
Vend først forsigtig 1/3 i chokoladeblandingen, og derefter forsigtigt resten i.
Hældes ud i en smurt bageform(jeg bruger silikoneforme).
Bages i 1 time v 180 grader(160 grader varmluft).
Den hæver meget, men vil efter bagningen falde sammen.
Når tiden er gået, slukkes der for ovnen, og et fugtigt viskestykke lægges over kagen. Lad afkøle i ovnen indtil den er faldet sammen, og vend ud på et fad.
Stilles koldt, gerne natten over pakket godt ind i husholdningsfilm, så er den bedst:)


Choko-creme:
½ liter piskefløde
150-200 g billig, mørk chokolade
Smelt chokoladen i fløden ved svag varme, og lad afkøle helt.
Piskes derefter til skum og smørres ud over kagen.


Tip:Jeg laver som regel fløde-blandingen mens kagen bager, og lader den så stå på køl til næste dag, hvor den så skal piskes lige inden servering.

8 kommentarer:

lone.g sagde ...

Kære MissMuffins
Sikke en lækker opskrift, den skal prøves. Du har mange skønne opskrifter;-)

hilsen Lone.g

MissMuffin sagde ...

Hej Lone
Den er virkeligt også lækker, så jeg håber at du vil synes om den.

Hilsen MissMuffin

Anonym sagde ...

Hey MissMuffin.
Har lige lavet denne FANTASTISKE kage til min madklub. Og jeg må sige at det er super LÆKKER!!!! Har længe været på jagt efter en lækker chokoladekage, og denne har endt min søgning. Jeg lavede dog lidt om, og lavede chokolade cremen med hvidchokolade, hvilket på ingen måde gjorden mere tam.
mvh Anne-Marie

MissMuffin sagde ...

Hej Anne_Marie
Det er jeg glad for at høre, for jeg elsker den også bare!
Den holder sig også super godt på køl!
Tak for tippet med hvid chokolade, det har jeg aldrig prøvet, men det skal jeg da ved lejlighed.
Med lidt hindbær til må det da være vildt lækkert!

Anonym sagde ...

Hej MissMuffin
Først ros til din blog, lækre opskrifter og flotte billeder!
Så lige et spørgsmål til kagen; skal der slet ingen hævemiddel i???
Mvh Pip

MissMuffin sagde ...

Mange tak Pip:)
Nej, der skal ingen hævemiddel i, så det er en rigtig chokoladekage-bombe:) Kagen vil falde sammen efter bagning, så det er en god ide at overtraække den med noget creme, for den er måske ikke så pæn..

Maria Lotz sagde ...

Hej MissMuffin

Uhm, hvor har du mange lækre kager i dit opskriftsindeks!
Jeg skal medbringe kage til familiefrokost og min svigerinde kan ikke tåle gluten, så denne lyder rigtig god. Hvor mange personer tror du der er til? Jeg har en 23 cm. springform, mon den vil passe?

venlig hilsen
Maria

MissMuffin sagde ...

Hej Maria
Jeg er også ret vild med kage:)
Den må lige være noget for hende så, for den smager såå syndigt. Den er ret tung, så jeg vil sige 8-10 stykker. Jeg plejer at bruge en form på 22 eller 24 cm, så din passer fint:) Nu hvor de danske jordbær er at få, så passer de perfekt til denne kage..